Arvio
Tämän viikon viinisuositukseksi olen valinnut sisilialaisen, mehevän maukkaan punaviinin, Terre di Ginestra Nero d’Avolan. Viinissä on hyvin runsashedelmäinen tuoksu, joka sävytykseltään on tumma ja maanläheinen. Tuoksusta voi erottaa myös savuisia ja hennon yrttisiäkin piirteitä. Aromeiltaan tuoksua seuraava ja suutuntumaltaan melko runsas maku on pehmeä ja hedelmäinen. Siinä on erotettavissa myös monipuolisia makean mausteisia aromeja ja kypsän paahteisia, maalaismaisiakin vivahteita. Suunmyötäisen miellyttävä kokonaisuus saa ryhdikkyyttä pehmeistä tanniineista, jotka kannattavat muhevaa kokonaisuutta tasaiseen, herkullisen maukkaaseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Mehevän pehmeä, hieman rustiikkissävytteinen viini maistuu monenlaisten maukkaiden arkisten ruokien kanssa. Suosittelisin kokeilemaan viiniä vaikkapa herkullisten Lindströmin pihvien kera. Keitä aluksi kuoripäälliset punajuuret kypsäksi. Kuori ja raasta kypsät punajuuret ja sekoita raaste yhdessä lihaliemessä turvotettujen korppujauhojen ja hienonnetun, ruskistetun sipulin kanssa naudanjauhelihan joukkoon. Lisää kananmunat (2 kpl / kilo taikinaa) ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita taikina hyvin ja paista maun tarkistamiseksi koepihvi. Muotoile massasta kämmenen kokoisia, mehevän paksuja pihvejä. Ota kuumalla pannulla pihvien pintaan kaunis väri ja kypsennä loppuun 175 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Tarjoile Lindströmit perinteisen mehevän perunamuhennoksen, ruskistetun sipulin ja maanläheisen muhevan Terre di Ginestra Nero d’Avolan kanssa.