Maustepippuri ja aromikas possulisuke viimeistelevät suuntäyttävän palsternakkakeiton
Tämä maukkaan hedelmäinen valkoviini toimii monenlaisten kala-, äyriäis- ja kasvisruokien kera, mutta on myös monikäyttöinen keittoviini. Tällä kertaa suosittelen kokeilemaan sitä mehevän kermaisen palsternakkakeiton ja possulisukkeen kanssa.
Aloita keiton valmistamisesta. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä kattilassa reilussa nokareessa voita. Lisää joukkoon suolaa, muutamia maustepippureita, sekä punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi. Poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa. Tarkista maku.
Valmista lisuke ylikypsästä possunkyljestä. Ylikypsää possunkylkeä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista ja halleista. Poista mahdollinen nahka ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kylki reiluiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipulia ja lehtipersiljaa. Kuumenna kattilassa nokare voita ja kuullota siinä salottisipuli. Lisää kuutioitu possunkylki, lehtipersilja ja raasta joukkoon pikkuriikkisen verran appelsiinin kuorta. Mausta nokareella hunajaa. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.
Kuohkeuta keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella. Lusikoi possunkylkilisuketta lautasen keskelle ja kauho täyteläistä keittoa ympärille. Rouhaise pintaan mustapippuria ja nauti maukkaan Terrapriman kera.