viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tarapacá Sauvignon Blanc Chardonnay Viognier 2008

14 / 2009 Aki Björklund2

Valkoviini Maipo

Arvio

Tälle jo kevättä henkivälle viikolle olen valinnut runsaan hedelmäisen chileläisen valkoviinin. Tuoksuteltaessa viiniä, voi siitä aistia kypsää omenaa ja päärynää. Tuoksua sävyttää lisäksi melonisuus, kukkaisuus ja makea mausteisuus. Lähes eksoottisia aromeja sisältävää tuoksua seuraa kuiva, mutta kypsän hedelmäinen maku. Tuoksun aromit seuraavat mukavasti suunmyötäiseen makuun. Viinin suutuntumasta voi aistia myös tietynlaista kermaisuutta. Runsas maku saa tarvittavaa ryhdikkyyttä sitrusmaisesta hapokkuudesta, joka myös kannattaa viiniä hennosti suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Maukkaan hedelmäinen, lähes eksoottisen runsas valkoviini on monikäyttöinen ruokaviini. Suosittelisin tällä kertaa tekemään mehevää kirjolohi-katkarapupastaa. Esikeitä tagliatelle-pastaa suolalla maustetussa vedessä siten että jätät pastan ”al dente” –kypsyyteen, eli ”napakaksi”. Jäähdytä hyvin juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin. Hienonna salotti- ja valkosipulia, sekä leikkaa varsiselleriä ja siitakesieniä melko pieniksi kuutioiksi. Freesaa tai wokkaa sipulit, varsiselleri- ja sienikuutiot pienessä öljytilkassa. Lisää kattilaan tai wokkiin esikeitetyt tagliatelle-pastat ja runsaasti suikaloitua tuoretta pinaattia. Lorauta joukkoon kermaa ja pikkutilkkanen hummerifondia. Varo käyttämästä liikaa vahvaa fondia ettei maku tule liian voimakkaaksi. Viimeistele annos lisäämällä pastaan hieman suikaloitua graavilohta ja reilusti katkarapuja. Mikäli käytät graavilohisuikaleita, varo ettei ruoka tule liian suolaiseksi. Vaikka pinaattia pidetäänkin viinille vaikeana raaka-aineena, toimivat tässä annoksessa olevat sienet, suola ja kerma yhteentörmäyksen ehkäisijöinä. Maukkaita pastahetkiä.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä