Arvio
Grüner Veltliner –lajikkeesta valmistettu, kypsän hedelmäinen ja suutuntumaltaan roteva valkoviini on tämänviikkoinen suositukseni. Steinschadenissa on intensiivisen yrttinen ja mineraalinen, varsin avoin tuoksu. Siinä on myös persikkaa ja aprikoosia. Tuoksua seuraa kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku. Siinä on tuoksun vivahteiden lisäksi tuntuvaa sitruunaisuutta ja pippurisuutta. Kokonaisuus nostaa pitkässä jälkivaikutelmassa veden kielelle.
Viinin seuraksi paahdettua currybroileria
Aromikkaan, ryhdikkään ja hedelmäisen valkoviinin seuraan suosittelisin Ruoasta viiniin –kirjamme mehevän maukasta broilerinkoivet currykastikkeessa-reseptiä.
Sitä varten tarvitset kiinteitä perunoita, porkkanoita, selleriä, lanttua, sipulia ja valkosipulia. Kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi, noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Nosta ne tämän jälkeen voideltuun paistovuokaan.
Varaa kutakin ruokailijaa varten broilerin koipireisipala. Leikkaa koipiosa reidestä irti pallonivelen kohdalta. Mausta broileripalat currylla, mustapippurilla ja suolalla.
Lisää palat juuresten päälle nahkapuoli ylöspäin. Paahda broiskun nahka rapeaksi 220 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Laske lämpötila 160 asteeseen ja lisää vuokaan kanalientä siten, että juurekset lähestulkoon peittyvät.
Kypsennä runsas tunti välillä valellen broilereita liemellä. Lisää reilusti kermaa ja nosta uunin lämpötila takaisin 220 asteeseen 15 minuutiksi.
Tarkista lopuksi maku ja herkuttele aromikkaan Steinschadenin kanssa.