Mausteinen nuudeli tarjoaa mehevän pedin paistetulle lohelle
Suosittelen valmistamaan viinin seuraan aromaattista herkkua lohesta ja nuudeleista. Voit käyttää annokseen myös muita punalihaisia kaloja.
Poista kalafileestä ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa annospaloihin. Mausta suolalla ja muutamalla tipalla sitruunamehua.
Hienonna sipulia, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja chiliä. Paloittele myös reilusti siitake- tai herkkusieniä.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullottele pilkottuja aineksia hetken verran.
Kiehauta nuudeleita varten kattilassa vettä ja nuudelipaketissa mahdollisesti olevat mausteet. Lisää nuudelit ja anna hautua hetki. Siivilöi nuudelit ja lisää ne kuullotettujen aineksien joukkoon. Lorauta mukaan hieman kaupasta valmiina saatavaa kalakastiketta – ole varovainen, sillä kastike on hyvin voimakkaan makuista. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa tai halutessasi tuoretta korianteria. Purista mukaan vielä tuoretta sitruunan- tai limenmehua. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Lisää hienonnettua valkosipulia ja inkivääriä sekä lohipalat. Voit paistaa lohipalan pelkästään nahkapuoli alaspäin. Kun kala on lähes kypsää, voit halutessasi kääntää sen pikaisesti. Vältä kuitenkin paistamasta kalaa liian kuivaksi.
Nostele lautaselle tiivisaromista nuudelia ja asettele lohipala annoksen päälle. Nauti herkullisen Spy Valley Rieslingin kera.