viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kermaisen paahteista Silenin Chardonnayta

33 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Hunaja-etikkaglaseeraus viimeistelee paahteisen kananpojanleikkeen

Ainekset

4 annosta
maidoton, munaton
*
1 kg kananpojan luutonta paistileikettä
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 dl hunaja-etikkaglaseerauskastiketta
*
Hunaja-etikkaglaseerauskastike:
4 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl luomuhunajaa
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Käytä osa kastikkeesta lihan marinointiin ja loput lihan valeluun grillauksen aikana.
3. Laita paistileikkeet kulhoon ja mausta suolalla.
4. Kaada hunaja-etikkakastike kanan joukkoon. Hiero kastiketta lihan pintaan, peitä astia kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
5. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
6. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin noin 10 minuuttia. Käännä ja valele kastikkeella.
7. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on mehevän kypsää. Valele kastikkeella myös toinen puoli. Kääntele lihaa useasti grillauksen aikana.

Vinkki:
Hunaja-etikkaglaseerauskastike sopii myös maustamaan porsaanlihaa.

Edellisen viikon viinivinkki

Riojan mehukasta garnachaa

Zinio Garnacha 2016

Punaviini Rioja
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä