Arvio
Viikon viinisuositus on maukas, suunmyötäinen ja reilun hedelmäinen valkoviini Uudesta-Seelannista. Tuoksutettaessa viiniä voi puhdaspiirteisestä aromikkuudesta aistia kypsää, lähes eksoottista hedelmäisyyttä. Siinä on lisäksi kukkaisia, jopa parfyymisiäkin piirteitä. Tuoksua seuraava, lähes kuiva maku on sekin hyvin hedelmäinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi makeaa mausteisuutta, persikkaa ja aprikoosia. Suutuntumaltaan varsin pehmeää makua ryhdittävät sitrusarominen hapokkuus ja hento mausteisuus. Maukas kokonaisuus jättää tasaisen, hieman paahteisen hedelmäisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Hedelmäinen valkoviini on monikäyttöinen ruokaseuralainen. Voit yhdistää sitä runsaisiin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös selkeämakuisen vaalean lihan kyytipojaksi. Tällä kertaa suosittelenkin Silenille aromikasta, varsin yksinkertaista broilerin rintafilettä. Leikkaa fileeseen sivusta mahdollisimman iso ”tasku”. Valmista täyte seuraavasti. Hienonna salottisipulia, valkosipulia ja runsaasti persiljaa. Kuullota pannulla sipuleita niin että ne hieman pehmentyvät. Anna jäähtyä. Sekoita kulhossa sipulien ja hienonnetun persiljan kanssa hieman kapriksia, sekä huoneenlämpöistä voita. Lisää hieman pippuria ja suolaa. Muista kuitenkin että kaprikset antavat täytteelle jo suolaisuutta. Täytä leikkaamasi tasku valmistamallasi täytteellä. Sulje esimerkiksi hammastikulla. Ota pannulla rintafileisiin kaunis ruskea paistopinta ja kypsennä loppuun uunissa. Tarjoile jonkin mehevän lisäkkeen kera. Näin et tarvitse välttämättä edes kastiketta. Maukkaita hetkiä!