Arvio
Tämän viikon suositukseksi olen valinnut tyylikkään saksalaisen valkoviinin Rheingausta – Schloss Schönborn Riesling Trockenin. Viinissä on makean hedelmäinen tuoksu. Siinä on raikasta päärynää, omenaa, aprikoosia ja persikan kiveä. Tuoksua seuraa lähes kuiva maku, joka on raikkaan eloisa. Aromeiltaan maku seurailee puhdaspiirteistä tuoksua. Herkullinen, sitrusarominen hedelmähapokkuus antaa maulle pirteyttä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää pitkän, mineraalisen ja hieman hunajaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Viinin seuraksi
Aavistuksen makeahko valkoviini sopii mausteisten äyriäis- ja kalaruokien seuraan. Voit valmistaa tälle viinille vaikkapa pariloituja jättikatkarapuja. Marinoi katkarapuja muutaman tunnin ajan hienonnettua valkosipulia ja chiliä sisältävässä öljyssä. Valmista marinoinnin aikana ruoan kastike. Hienonna salottisipulia ja kuullota nopeasti voissa. Lisää hieman kuutioitua banaania, currya ja jatka kuullottamista. Lorauta sekaan valkoviiniä, hummerifondista valmistettua lientä ja loraus kermaa. Keitä hieman kasaan ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku. Voit halutessasi vielä siivilöidä kastikkeen, jolloin saat siitä täysin sileää. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Kun pannu on riittävän kuuma, paista katkaravut nopeasti molemmilta puolilta ja mausta. Varo paistamasta liikaa, sillä katkarapu sitkistyy liikaa kypsennettäessä. Nostele lautaselle sitruunamehulla terästettyä basmatiriisiä, lusikoi ympärille kastiketta ja nostele riisin päälle kauniisti ruskistetut jättikatkaravut.