viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Brasilialainen tannat -viini maukkaalle entrecôtelle

41 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Brasilia

Grillattu entrecôte viimeistellään makealla ja rapealla pekonipeitteellä

Tummien liharuokien ja riistan seuraan erinomaisesti sopivalle Saltonin Tannat -viinille suosittelisin valmistamaan rehellisen maukasta entrecôtea.

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tee seuraavaksi kermaisen muheva sienilisuke, jonka valmistat paahtamalla puoliksi tai neljään osaan käsin revittyjä suppilovahveroita kuivalla pannulla ylimääräisen nesteen haihduttamiseksi. Kuullota toisessa padassa nokareessa voita hienonnettua punasipulia pehmeäksi. Lisää pataan hienonnettua, tuoretta timjamia ja pannulla paahdetut sienet. Lorauta joukkoon valkoviiniä ja anna sen lähestulkoon kiehua pois. Lorauta lopuksi pataan kuohukermaa ja kiehuttele, kunnes kerma paksuuntuu. Viimeistele lisuke rouhaisemalla siihen myllystä mustapippuria.

Leikkaa seuraavaksi pekoni ohuiksi suikaleiksi ja nosta ne kuivalle paistinpannulle paistumaan. Kun suikaleet alkavat muuttua rapeiksi, kaada ylimääräinen rasva pois ja sirottele pannulle hieman kidesokeria.  Paahda vielä hetkinen niin että pekoni karamellisoituu. Varo ettei sokeri pääse palamaan.

Grillaa entrecôtet nopeasti kuumalla grillillä ja nosta vetäytymään folion sisään.

Laita lautaselle sienilisukettä, nosta vetäytynyt mehevä liha viereen ja lusikoi päälle karamellisoitua pekonia, jonka joukkoon olet sekoittanut hienonnettua persiljaa.

Halutessasi voit valmistaa lisukkeeksi vaikkapa uuniperunaa tai tarjota pihvi runsaan salaatin kera.

Nauti brassipunkun ja hyvän mielen kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Kalifornian chardonnay broileriherkulle

Jekel Gravelstone Chardonnay 2014

Valkoviini Kalifornia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä