Mehevä pasta viimeistellään runsaalla basilikalla
Kun haluat valmistaa helposti maukkaan herkun, kokeile tätä reseptiä. Voit tarjota annoksen alku- tai pääruokana.
Hanki kaupasta sienitäytteisiä ravioleja. Toki voit valmistaa ne halutessasi itsekin. Hienonna runsaasti salottisipulia ja mieltymyksesi mukaan valkosipulia.
Suikaloi tai kuutioi myös kylmäsavustettua lohta tai kirjolohta.
Kypsennä raviolit al dente -kypsäksi ja valuta ne hyvin. Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja kuullottele hienontamiasi sipuleita öljyssä koko ajan sekoittaen. Lisää valutetut raviolit kattilaan ja lorauta sekaan tilkka valkoviiniä. Anna sen kiehahtaa pois. Lisää kattilaan mehevöittäjäksi hieman kuohukermaa. Kiehuta hetkinen hiljalleen.
Nostele pastan joukkoon suikaloitu tai kuutioitu kylmäsavustettu kala ja hieman kapriksia. Suikaloi reilusti basilikaa ja sekoita se raviolien joukkoon yhdessä vastapuristetun sitruunanmehun ja mustapippurirouhaisun kanssa. Tarkista maku.
Nostele kerman mehevöittämää pastaa lautaselle ja raasta päälle parmesaania. Nauti aromikkaan grüner veltlinerin kanssa.