Tuunattu purkkihernekeitto viimeistellään dijonilla maustetulla smetanalla
Ainekset
2 tlk (á 425 g) (kasvis)hernekeittoa
3-4 dl vettä
1 prk (120 g) smetanaa
1-2 rkl dijonsinappia
5 viipaletta patonkia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kuumenna keittotölkkien sisältö kattilassa yhdessä veden kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua 5–10 minuuttia.
Keiton kiehuessa mausta smetana sinapilla. Kuori ja hienonna valkosipulit.
Kuumenna öljyä pannulla ja lisää valkosipulit. Murustele sekaan leipäpalat ja paista, kunnes murut ovat rapeita ja saavat hieman väriä. Hienonna lehtipersiljan lehdet.
Soseuta hernekeitto sauvasekoittimella.
Jaa keitto tarjoiluastioihin. Levitä pinnalle dijon-smetanaa, ripottele leipämuruja ja koristele runsaalla määrällä lehtipersiljaa.
Poksauta raikkaita kuplia ja hernekeiton yrttiseen aromimaailmaan sopivia aromeja tarjoileva kuohuva sauvignon auki ja nauti!