viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Douron mehevässä punaviinissä maistuvat maukkaat natiivilajikkeet

42 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Portugali

Arvio

Tämän viikon viinivinkissäni suosittelen portugalilaista, mehevän maukasta punaviiniä. Siitä voi aistia tumman hedelmäistä tuoksua jossa on myös mausteista tammisuutta. Tuoksu tuo mieleen muun muassa kypsän, lähes kuivatun tumman luumun. Keskitäyteläinen maku on pureksittavan hedelmäinen. Siitä voi erottaa myös kypsää luumua, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa ja mausteisuutta. Kevyehkö, hieman rustiikkinen tanniinisuus ja herkullinen hedelmähapokkuus antavat viinille persoonallisutta, miellyttävää selkärankaa ja tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen. Viini jättää mehevän mausteisen, kuivattuja hedelmiä muistuttavan ja rehellisen maalaismaisen jälkivaikutelman joka viipyy pitkään suussa.

Minttuiset lampaankyljykset sopivat tummasävytteisen marjaisen dourolaisen seuraksi

Suosittelisin valmistamaan tälle rustiikkishenkiselle punaviinille yksikertaisesti valmistuvaa ruokaa lampaankyljyksistä.

Laita kyljykset marinadiin, jonka voit valmistaa tuoreesta timjamista, hienonnetusta valkosipulista, lorauksesta öljyä ja balsamiviinietikkaa. Anna kyljysten marinoitua muutaman tunnin ajan.

Valmista tämän jälkeen minttuinen jogurttikastike. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettua tuoretta minttua ja valkosipulia. Purista kastikkeeseen loraus sitruunan mehua. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sekoita hyvin. Anna maustua.

Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi ja tee niihin veitsellä ristiviillot. Mausta viipaleet suolalla ja anna munakoison ”itkeä” ylimääräinen neste pois. Kuivaa viipaleet paperilla. Grillaa tai paista munakoisot tuoreella timjamilla ja rosmariinilla maustetussa öljyssä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Pidä lämpimänä.

Kuivaa huoneenlämpöisten lampaankyljysten pinta huolellisesti ennen paistamista. Kuumenna paistinpannu ja paista kyljykset voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta folion sisään vetäytymään. Muista että kyljykset kypsyvät melko nopeasti, joten ole varovainen ettei liha tule läpikypsäksi.

Asettele munakoisoviipaleet lautaselle, nostele päälle lampaankyljykset ja viimeistele annos lusikoimalla jogurttikastiketta päälle. Väriksi annokseen voit kuutioida hieman tomaattia ja marinoida sitä nopeasti oreganossa ja lorauksessa balsamietikkaa.

Nauti Sá de Baixon kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Harvinaisempi lajike, Sauvignon Gris täydentää herkullisen vuohenjuustoruoan

Leyda Sauvignon Gris Kadun Vineyard 2011

Valkoviini San Antonio
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä