Sesonkiherkku parsa viettelee maukkaan risoton
Raikas riesling -valkoviini on hyvin monikäyttöinen vaalealihaisten kalaruokien, äyriäisten tai aromikkaiden kasvisruokien kumppani. Tällä kertaa ehdottaisin valmistamaan viinille kausiherkku parsan viimeistelemän mehevän risoton.
Hienonna reilusti salottisipulia ja pieni määrä valkosipulia. Käytä risottoon vihreää parsaa. Jos parsassa ei ole paksua kuorta voit käyttää sen kuorimatta. Leikkaa parsan tyviosasta kuitenkin muutama sentti pois, jolloin saat ”puumaisen” osan poistettua. Leikkaa parsat noin sentin pituisiksi paloiksi. Pidä parsan nuput erillään. Paloittele myös kevätsipulin vihreää vartta.
Kuumenna kattilassa voita ja kuullota salotti- ja valkosipuleita yhdessä risottoriisin kera. Säästä sipulin varret. Lisää jonkin ajan kuluttua joukkoon parsapalat (älä kuitenkaan nuppuja) ja lorauta kattilaan Ruppertsbergerin Riesling–viiniä ja sekoita.
Aloita kana- tai kasvisliemen lisääminen vähitellen. Lisää nestettä pikku hiljaa ja kerrallaan vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan. Kuumenna toisessa kattilassa tai paistinpannulla reilu nokare voita. Lisää sinne säästämäsi parsanuput ja kuullottele ne napakan kypsiksi.
Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lorauta joukkoon vastapuristettua sitruunanmehua, lisää hieman pakasteherneitä ja hienontamasi nippusipulin varret. Viimeistele annos runsaalla parmesanraasteella ja rouhaisulla mustapippuria.
Nostele mehevää risottoa lautaselle ja nosta päälle parsanuput. Korkkaa herkullinen riesling seuraksi.