Arvio
Punertavan viinin kuplat kunnioittavat alkukesän juhlaa. Tuoksuteltaessa viiniä voi siitä aistia kypsää marjaisuutta, kirsikkaa, vadelmaa, villimansikkaa ja sitrusmaisia aromeja. Tuoksua seuraa lähes kuiva, myös kypsän marjainen maku. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hentoa yrttisyyttä, mineraalisuutta – myös kypsän puolukan ja karpalon vivahdetta. Viinin kuplat korostavat maun terhakasta hapokkuutta ja kokonaisuus jättääkin ryhdikkään, hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Hennosti punertava Rotari juhlistaa opintonsa päättäneiden juhlat viikonloppuna. Hedelmäisen ja ryhdikkään olemuksensa johdosta se on monikäyttöinen juhlatilaisuuksien notkuvien herkkupöytien seuralainen. Maistapa marjaisen raikasta viiniä vaikkapa noutopöytään valmistamasi savukalakakun kera. Sekoita kulhossa yhtä paljon (200g) kermaviiliä, hovijuustoa sekä hienonnettua puna- ja salottisipulia. Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi ja lisää joukkoon. Puhdista 400 g savukalaa (lohta tai kirjolohta) ruodoista, lisää seokseen ja viimeistele massa sekoittamalla joukkoon 6 liotettua, valutettua ja sulatettua liivatelehteä. Mausta tillillä ja ruohosipulilla. Asettele kelmulla vuorattuun, pitkulaiseen leipävuokaan liotetut, pehmenneet hapankorppuviipaleet. Lisää massa vuokaan ja anna asettua yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku varovasti seuraavana päivänä ja leikkaa viipaleiksi. Nauti herkullisen Rotari Rosén kanssa.