Arvio
Elokuun viimeisen viikon suositukseksi olen valinnut maukkaita kuplia Italiasta. Viinissä on kypsän hedelmäinen, mutta varsin hillitty tuoksu. Siinä on kypsien omenien ja päärynöiden, myös sitrushedelmien vivahteita. Keskitäyteläinen maku on kuiva, mutta hedelmäinen. Suuntuntumaltaan varsin rapsakka maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viinissä on tuntuvaa sitrusmaista ja greippimäistä ryhdikkyyttä, joka korostuu pienten kuplien ansiosta. Kokonaisuus jättää varsin pitkään maistuvan, mineraalisen ja tuntuvan yrttisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Käsi kädessä kulkevista vuohenjuustosta ja punajuuresta saat vaikka maistuvan alkuruoan
Vuohenjuusto pitää punajuuren seurasta ja päinvastoin. Tämä herkku vaatii muutaman työvaiheen, mutta maistuu takuuvarmasti.
Kuori ja leikkaa punajuuret reilun kokoisiksi kuutioiksi tai johonkin muuhun haluamaasi muotoon. Levitä punajuuret uunipellille ja ripottele päälle hieman öljyä, suolaa, balsamietikkaa ja ripaus sokeria. Paahda noin 175 asteisessa uunissa, kunnes punajuuret ovat kypsyydeltään ”al dente”.
Valmista rucola-pinaattikreemi. Hanki yhtä paljon rucolaa ja tuoretta pinaattia. Ryöppää ne nopeasti ja purista niin kuivaksi kuin saat. Kuumenna kattilassa noin puolet ryöpätyn rucola-pinaatin määrästä voita. Lämmitä sulaneessa voissa myös rucola-pinaattiseos. Kaada seos tämän jälkeen tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi pienen kermatilkan kera.
Käsittele vuohenjuusto. Riko tai ”murusta” vuohenjuustopötkö käsin leivinpaperille uunivuoalle. Paahda vuohenjuustoa kunnes se saa hieman paahteista väriä. Jäähdytä.
Nostele lautaselle jäähtyneitä punajuurikuutioita, paahdettua vuohenjuustoa. Lusikoi tai pursota annokseen rucola-pinaattikreemiä ja asettele lautaselle makusi mukaan tuoretta rucolaa. Viimeistele annos paahdetuilla pinjansiemenillä ja muutamalla lusikalllisella vinaigrettea.
Korkkaa kuplivan aromikas Rotari ja herkuttele!