Talven herkkukalasta valmistuu mehevä muhennos
Tämä maukas riesling-viini on monikäyttöinen ruokapöydässä. Suosittelen kokeilemaan viinin kanssa ystäväni Antti Vahteran maukasta made-reseptiä:
Ainekset
1 kg:n kokonainen made
4 dl vettä
4 dl valkoviiniä
4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 dl silputtua tilliä
12 keitettyä puikulaperunaa
mustapippuria myllystä
maustepippuria myllystä
suolaa
1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Nylje made ja poista pää. Poista sisälmykset ja ota maksa talteen. Pese kala juoksevan kylmän veden alla hyvin ja leikkaa se noin 6 cm:n paloiksi. Nostele kalanpalat kattilaan, kaada päälle vesi ja viini ja anna kiehua kannen alla hiljalleen, kunnes kalat ovat kypsiä. Nostele kalat liemestä ja irrota lihat ruodoista. Lisää liemeen mateen maksa ja anna sen kypsyä kuumassa liemessä. Nosta maksa liemestä ja leikkaa se viipaleiksi. Sulata toisessa kattilassa voi. Sekoita voisulaan jauhot ja kaada sitten joukkoon keitinliemi juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Anna liemen kiehua ja jauhojen kypsyä. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Lisää liemeen pippurit, suola ja tilli sekä kuoritut ja halkaistut perunat ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon mateenpalat ja viipaloitu maksa sekä sitruunamehu.