Arvio
Tämän viikon viiniksi olen valinnut aromikkaan ja persoonallisen punaviinin Kreikasta – Rapsani Tsantalin. Viinissä on hyvin tummasävytteinen ja maanläheinen tuoksu. Siinä on tiettyä kukkaisuutta ja makeaa mausteisuutta. Tuoksua seuraava maku on melko täyteläinen ja omintakeisesti miellyttävän parfyyminen. Siinä on myös hyvin kypsää, tummasävytteistä marjaisuutta ja mausteisuutta. Kypsät tanniinit ja pehmeä marjainen hapokkuus kannattavat makua kukkaisen hedelmäiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Aromaattisen ja nuorekkaan parfyymisen kreikkalaisen seuraan sopii vaikkapa kesäisen maukkaat, täytetyt munakoisot. Halkaise munakoisot ja tee ”lihapuolelle” viillot. Ripottele päälle suolaa. Näin saat itketettyä munakoisosta nestettä pois. Valmista täyte. Hienonna sipulia ja valkosipulia. Leikkaa paprikasta reiluja paloja ja varaa myös haluamiasi sieniä. Kun olet ”itkettänyt” munakoisoja noin puoli tuntia voit kuivata pinnat talouspaperilla. Kaavi esimerkiksi lusikalla hieman munakoison sisustaa irti ja paloittele se. Kuumenna kattilassa hieman öljyä. Freesaa sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon paprikat, sienet ja munakoison sisuspalat. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös hieman tomaattimurskaa. Hienonna joukkoon reilusti tuoretta timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hetkinen ja lisää lopussa joukkoon kuutioitua halloumi-juustoa. Tarkista maku ja nostele täytettä koverretuille munakoisoille. Ripottele pintaan vielä juustoraastetta ja kypsennä n. 175 asteisessa uunissa. Lisäkkeenä voit Rapsanin lisäksi tarjota vaikkapa riisiä ja tuoretta vaaleaa leipää.