Viikon viinivinkki

Quinta de Espiga

8 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on edullinen, todellinen löytö Portugalista – Quinta da Espiga. Tässä punaviinissä on maanläheisen mehevä, tuhdin mausteinen ja tummasävytteinen tuoksu. Siinä on kypsää mustaherukkaa, karhunvatukkaa, paahteisuutta ja lämminhenkisyyttä. Melko täyteläinen maku on suutuntumaltaan pehmeä ja kypsän hedelmäinen. Pehmeät tanniinit tukevat muhevaa kokonaisuutta ja kannattavat makua. Viini on miellyttävän tasapainoinen ja helposti lähestyttävä. Maukas punaviini jättää harmonisen, hieman rustiikkisen ja ”lihaisen” jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Quinta da Espiga toimii rehellisessä muhevuudessaan monien eri liharuokien kanssa. Valmista viinille vaikkapa täyteläinen lihapata, jonka viimeistelet reilulla smetanalla. Leikkaa naudanpaistista suikaleita. Ruskista ne yhdessä lohkottujen sienien, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun sienet ja sipulit ovat hieman freesaantuneet, lisää joukkoon hillosipuleita, mustapippuria, rosmariinia tai timjamia ja aromiksi hieman suikaloitua kylmäsavuporoa ja suolakurkkua. Lorauta sekaan reilusti punaviiniä ja lihalientä (esimerkiksi liemitiivisteestä). Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Lusikoi lopuksi joukkoon reilusti smetanaa ja kuumenna. Tarjoa herkku täyteläisen perunamuhennoksen ja portugalilaisen Espigan kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.