Arvio
Vappuviikon viinisuositukseksi olen valinnut kuplivan, roseeksi luokitellun viinin Australiasta. Viinissä on hyvin avoimen makea ja marjainen tuoksu, jossa on mansikkaa, sitruunaa ja rusinaa. Makea maku toistaa kosiskelevan tuoksun aromit. Siinä on lisäksi makeaa mausteisuutta ja parfyymisyyttä. Pehmeät kuplat yhdessä hillomaisen sitrusaromikkuuden kanssa antavat makealle maulle eloa. Viini jättääkin makeudesta huolimatta tasaisen jälkivaikutelman.
Moscato hurmaa tippaleivällä viimeistellyn jälkiruoan
Vaikka tällä makealla viinillä voi viimeistellä vappubrunssin ihan sellaisenaankin, on viini monikäyttöinen kumppani myös erilaisten jälkiruokien seuraan.
Valmista tällä kertaa viinille mehevää hedelmäkompottia grillatun ananaksen kera.
Kuumenna pikku tilkka kermaa, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kuuman kerman joukkoon. Anna jäähtyä. Kun kerma on jäähtynyt, lisää joukkoon mascarponea ja anna maustua.
Kuori tuore ananas. Leikkaa ananas pitkiksi paloiksi siten, että saat ”puisen” keskiosan poistettua.
Kuori ja kuutioi punaista omenaa, hunajamelonia ja banaania. Laita kattilaan nokare voita ja sokeria. Lisää joukkoon omena- ja melonikuutiot. Pyörittele kattilassa. Voit halutessasi antaa kuutioiden hieman ”karamellisoituakin” sokerin ja voin kera. Lisää joukkoon banaanit ja hieman kookoshiutaleita. Mausta tirauksella sitruunanmehua.
Grillaa ananaspaloihin kuumassa grillissä mukava pintaväri. Nosta laudalle ja leikkaa ananas reiluiksi paloiksi.
Nostele lautaselle tai kulhoon hedelmäkompottia ja asettele ananaspalat päälle. Nostele vaniljalla maustettua mascarponea annokseen ja viimeistele murentamalla annoksen päälle reilusti tippaleivän palasia.
Kaada lasiin hurmaavaa moscatoa ja nauti Vapusta!