Arvio
Tämän viikon suositus on carmenère –lajikkeesta valmistettu nuorekkaan terhakka chileläinen punaviini. Viinin intensiivinen tuoksu on mehevä ja maanläheinen. Siinä on kypsää karhunvatukkaa ja mustaherukkaa, myös multaisuutta. Tuoksua seuraava runsas maku täyttää nuorekkaalla, intensiivisellä, kypsällä marjaisuudella suun. Tuoksun aromien lisäksi viinissä on aistittavissa reilua, savuista aromikkuutta. Napakat tanniinit ja maukas hapokkuus tukevat kokonaisuutta ja kantavat viiniä hieman suuta kuivattavaan jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Tämän nuorekkaan hedelmäisen punaviinin seurana kannattaa tarjota esimerkiksi lampaanfilettä tai lampaan paahtopaistia. Fileet ovat tosi helppoja ja nopeita valmistaa, paahtopaistin vaatiessa hieman enemmän valmistusaikaa. Molemmissa tapauksissa muista antaa lihalle aikaa vetäytyä ennen leikkaamista ja tarjoamista. Lisäkkeeksi suosittelisin tarjoamaan maukasta kanttarelli-pinaattiwokkia. Hienonna reilusti salottisipulia ja maun mukaan valkosipulia. Puhdista kanttarellit ja voit halutessasi puolittaa suurimmat sienet. Kuumenna wokki tai kattila, lisää nokare voita ja freesaa siinä ensiksi sipulit. Lisää sienet, tuoretta rosmariinia ja jatka freesausta sekoittaen. Lisää lopussa suikaloitua pinaattia ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lorauttaa joukkoon pienen määrän balsamietikkaa. Nostele kanttarelli-pinaattipaistosta lautaselle ja leikkaa lampaanlihasta leikatut viipaleet päälle. Kaada lasiin Porta Reservaa ja nauti.