viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Pinkki kuohuviini kruunaa possunkyljen

29 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Rapeaksi paahdettu possunkylki raikkaan salaatin kera

noin 4 annosta
noin 1 kg luutonta porsaankylkeä, nahal- la tai ilman
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
3 laakerinlehteä
2–3 oksaa rosmariinia
1 tlk (à 3,3 dl) olutta tai vettä

Glaseerauskastike

2 1/2 dl omenasosetta 5 dl appelsiinimehua 1 dl vaahtersiirappia
Pellin voiteluun
1 rkl rypsiöljyä

  1. Pyyhi liha kuivaksi. Voit halutessasi poistaa nahan, mutta jätä rasva pin- taan. Suolaa ja pippuroi liha kauttaal- taan. Nosta uunivuokaan.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Lisää vuokaan sipulilohkot, laakerinlehdet, rosmariinit ja olut. Peitä tiiviisti foliolla ja nosta 150-asteiseen uu- niin noin neljäksi tunniksi.
  3. Keitä glaseerauskastike. Mittaa aineet kattilaan ja anna kiehua hissukseen noin 1,5 tun- tia tai kunnes neste on haihtunut noin puoleen ja muuttunut sakeammaksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
  4. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta liha pois liemestä ja kääri kel- muun. Anna jäähtyä huoneenläm- pöiseksi ja nosta jääkaappiin.
  5. Leikkaa jääkaappikylmä liha noin puolen sentin viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin glaseerauskastikkeella ja nosta kevyesti voidellulle uunipellille. Paahda viipalei- ta 225-asteisessa uunissa noin 20 mi- nuuttia. Käännä ja voitele viipaleita ker- ran pari paahtamisen aikana.
  6. Tarjoa glaseerattu possu uunipaahdettujen tomaattien ja salaatin kanssa.

Vinkki: Jääkaappikylmä liha leikkautuu siistimmin kuin uunilämmin. Liha sopii erinomaisesti myös munakkaisiin, pyttipannuihin ja pastan kanssa tarjottavaksi.

Alkuperäinen resepti Kati Pohja / Kuohuviini -teemalehti 2016.

Edellisen viikon viinivinkki

Grillattua vasikanmaksaa ja Don Camillon Sangiovesea

Don Camillo Sangiovese 2015

Punaviini Abruzzit
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä