Sitruuna antaa vasikanleikkeelle maukasta nostetta
Viikon viinivinkin seuraan suosittelisin valmistamaan ystäväni Antti Vahteran vasikanleike -reseptistä mukailtua herkkua. Mikäli löydät kaupastasi vasikan sisäpaistia, valmista annos siitä, mutta voit käyttää tähän myös mureaa naudanfileetä.
Keitä haluamaasi pastaa suolalla maustetussa vedessä ja jätä se reilusti ”pureskeltavaksi”. Siivilöi se vedestä.
Puhdista lihasta mahdolliset ylimääräiset kalvot ja leikkaa se noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta liha suolalla ja rouhaisulla mustapippuria. Valmista yrttiseos hienontamalla kulhoon lehtipersiljaa, timjamia, sekä pikkuriikkisen verran tuoretta korianteria ja rosmariinia. Voit halutessasi lisätä joukkoon vielä hienonnettua valkosipulia. Lorauta vielä tilkka öljyä ja sekoita hyvin. Pyörittele lihat yrttiseoksessa.
Kuumenna pannulla voita ja paista lihat pannulla pinnaltaan rapeiksi. Varo paistamasta liikaa, sillä lihan olisi hyvä jäädä medium-kypsäksi ja meheväksi. Nosta vetäytymään folion sisään.
Lisää puhdistamattomalle pannulle vastapuristettua sitruunan mehua ja raastettua sitruunan kuorta. Lisää keitetyt ja valutetut pastat pannulle ja lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Sekoita.
Nostele mehevää pastaa lautaselle, nosta liha foliosta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Asettele lihaviipaleet annokselle. Kaada pannulle mahdollisesti jäänyttä sitruunaista ”paistolientä” kastikkeeksi.
Nauti ryhdikkään italialaisen kanssa.