Karitsan paahtopaistia lämpimän bataattisalaatin kera
Puhdista karitsan paahtopaisti ylimääräisistä kalvoista. Valmista lihalle marinadi. Sekoita sitä varten kulhossa öljyä, balsamietikkaa, punaviiniä sekä hienonnettua valkosipulia ja minttua. Viimeistele marinadi mustapippurirouhaisulla, suolalla, ripauksella sokeria sekä runsaalla määrällä hienonnettua timjamia.
Laita puhdistetut lampaanpaistit esimerkiksi pakastepusseihin ja kaada marinadi päälle. Marinoi lihaa noin 6 tunnin ajan välillä pusseja käännellen.
Valmista lisukkeeksi lämmin bataattisalaatti. Kuori ja leikkaa bataatit reiluiksi, noin 1,5–2 cm kuutioiksi. Leikkaa myös puna- ja valkosipulia reiluiksi paloiksi. Nosta bataattikuutiot ja sipulit kulhoon ja pyörittele ne oliivi- tai rypsiöljyssä. Mausta suolalla. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä noin 175-asteisessa uunissa. Nosta bataatit ja sipulit uunipelliltä laakeaan kulhoon. Sekoita joukkoon sormin revittyä rucolaa ja purista päälle hieman sitruunanmehua. Tarkista maku.
Poista liha pusseista ja kuivaa ylimääräinen marinadi pinnasta pois. Kuumenna paistinpannulla loraus öljyä ja nokare voita. Lisää pannuun muutama timjaminoksa. Paista lihaan reilu pintaväri pannulla. Kun käännät lihan, lisää vielä uusi nokare voita ja lusikoi pannulle syntyvää voivaahtoa paisteille. Voit kypsentää paistit loppuun asti pannulla tai halutessasi uunissa. Vältä kypsentämästä liikaa. Liha olisi hyvä jättää punertavaksi. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Nostele bataatti-sipulilisuketta lautaselle. Leikkaa vetäytynyt liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele lisukkeen päälle tai viereen. Annos ei välttämättä kaipaa kastiketta, mutta voit halutessasi tarjota vaikkapa raastetulla sitruunankuorella maustettua majoneesia. Korkkaa maukkaan rustiikkinen Rompicollo ja nauti!