viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Plan B Riesling ja aasialaiset kalapullat

12 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Länsi-Australia

Mausteiset kalapullat viimeistellään yrteillä, limetillä ja inkiväärillä

Viikon viinivinkin seuraan suosittelisin valmistamaan Taina Salovaaran reseptin mukaisia aasialaisia kalapullia.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton
30 minuuttia
*
400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)
1/2–1 punainen chili
2 tl inkivääriä raatettuna
1 limetin kuori ja mehu
1 muna
3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
*
Lisäksi:
6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
kaffirlimen lehtiä
seesamiöljyä

Valmistusohje

  1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
  3. Hauduta kalalientä kaffilimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
  4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.

Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa

Edellisen viikon viinivinkki

Rustiikkinen Tommasin punaviini ja vasikanleike

Poggio al Tufo Rompicollo 2015

Punaviini Toscana
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä