Arvio
Viikon viinivinkiksi olen tällä kertaa valinnut pohjois-italialaisen, herkullisen valkoviinin. Siinä on puhdaspiirteisen omenainen, kukkainen ja hennosti jopa hunajainenkin tuoksu. Aromikkuudessa on lisäksi häivähdys yrttisyyttä ja mineraalisuutta. Tuoksua seuraa keskitäyteläinen maku, joka on kuiva, mutta silti mehevä ja kypsän hedelmäinen. Viinin suutuntuma on pehmeä vaikkakin eloisa hapokkuus antaa sille tarvittavaa ryhtiä. Kokonaisuus jättää tasaisen, hieman veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämän tyylikkään ja suutuntumaltaan pehmeän viinin seurassa maistuu tammikuun keventäjänä toimiva salaatti esimerkiksi jättikatkaravun pyrstöistä. Voit hakea annokseen rapeutta vaikkapa friteeraamalla ravunpyrstöt. Vihreän perussalaatin lisäksi voit laittaa annokseen marinoitua hunajamelonia. Ota pariisinraudalla melonista pyöreitä palloja tai leikkaa meloni kuutioiksi. Hienonna pieni määrä chiliä, valkosipulia ja hillottua inkivääriä. Varo käyttämästä näitä liikaa, sillä muuten ne tappavat hedelmäisimmänkin viinin. Sekoita chili, valkosipuli ja inkivääri melonin joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Nosta lautaselle salaattipohjaa, lusikoi päälle marinoituja melonipalloja tai –kuutioita ja viimeistele annos rapeaksi friteeratuilla ravunpyrstöillä. Kastikkeeksi voit valmistaa currylla ja hillotun inkiväärin liemellä maustettua majoneesia. Ja sitten vain nauttimaan maukkaasta salaatista ja Pieropanin valkoisesta!