Hedelmäsalsaa paistetun kalapihvin kyydittäjäksi
Tämän viikon viinisuositukseni seuraan suosittelen valmistamaan mehevän kalapihvin punalihaisesta kalasta.
Kuutioi suhteellisen pieniksi paloiksi hankkimaasi kalaa. Nostele kalakuutiot kulhoon ja mausta suolalla, mustapippurilla ja purista päälle limesitruunan mehua. Hienonna punasipulia ja tuoretta korianteria. Lisää maustettujen kalakuutioiden sekaan. Leikkaa vielä punaista paprikaa pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot kulhoon kananmunan (tai kahden) ja korppujauhon kera. Mausta koko komeus vielä kurkumalla ja tarkista maku. Anna maustua.
Valmista lisukkeeksi eksoottissävytteinen hedelmäsalsa. Kuutioi ja sekoita kulhossa sitä varten mangoa, papaijaa ja vesimelonia. Hienonna salotti- ja ruohosipulia, hieman chiliä ja lisää hedelmien joukkoon. Mausta salsa suolalla, hunajalla ja raastamalla joukkoon limen kuorta. Tarkista maku.
Muotoile kalamassasta pihvejä ja pyöritä ne korppujauhossa tai hienonnetussa tuoreessa vaaleassa leivässä.
Kuumenna pannulla nokare voita ja ota pihveihin kaunis pintaväri pannulla. Nosta pihvit vuokaan ja kypsennä loppuun noin 175 asteisessa uunissa.
Valmista lautaselle raikas vihreä salaatti, nosta seuraksi kalapihvi ja viimeistele lusikoimalla annokseen hedelmäsalsaa. Nauti herkullisen Pfaffenheimin Black Tien kera!