Arvio
Tämän heinäkuisen viikon viinivinkkini on raikas valkoinen Australian auringosta. Riesling-lajikkeesta valmistetussa viinissä on hyvin kypsän hedelmäinen tuoksu. Siitä voi aistia kukkaisuutta, hentoa mausteisuutta ja hunajaa. Keskitäyteläinen maku on kuiva, mutta reilun hedelmäinen. Aromeiltaan se myötäilee tuoksun vivahteita. Suutuntumaa ryhdittää reilu limearominen hapokkuus, joka korostuu vielä hienohkon pirskahtelevuuden ansiosta. Eloisan raikas kokonaisuus nostaa veden kielelle.
Viinin seuraksi
Tällä viikolla päästään taas saksiniekkojen kimppuun. Rawson’s Retreat toimii erinomaisesti perinteisissä rapukekkereissä, mutta myös yleisesti rapu- tai katkarapuruokien seurana. Suosittelisin valmistamaan viinille täyteläisen maukasta rapukakkua ja sen kylkeen raikasta salaattia. Paloittele rapukakkua varten keitettyjä ravunpyrstöjä tai katkarapuja. Hauduta kypsäksi rapujen määrän verran myös jotain vaaleaa kalaa. Kuivaa kala hauduttamisen jälkeen hyvin. Murenna kala paloitellun ravun joukkoon. Hienonna ja lisää sekaan myös salottisipulia ja tuoretta vaaleaa leipää (noin puolet kalan ja rapujen määrästä). Lisää muutama kananmuna ja pieneksi kuutioitua paprikaa. Sido massa ranskankermalla ja lorauksella öljyä. Muotoile massasta erimerkiksi pienen rengasmuotin avulla kakkusia. Pyörittele kakut tuoreleipäraasteessa ja paista voissa paistinpannulla pintaan kaunis väri. Kypsennä hetkinen vielä uunissa. Tarjoile vihreän salaatin kera esimerkiksi alkuruokana. Herkullisia rapunautintoja!