Arvio
Tämän sateisen viikon viinivinkki on aurinkoa huokuva punaviini Argentiinasta. Viinin tuoksu on kypsän paahteinen ja tummasävytteisen marjainen. Lämminhenkisessä ja tuhdissa tuoksussa on lisäksi muun muassa karhunvatukkaa ja lähes ylikypsää kirsikkaa – savuakin. Tuoksua seuraava maku on suuntäyttävä. Runsas hedelmäisyys tekee viinistä suutuntumaltaan pehmeän, lähes silkkisen. Reilut, mutta pehmeät parkkihapot antavat viinille tarvittavaa ryhtiä. Viini jättää nielua lämmittävän, pitkähkön ja tasaisen jälkivaikutelman, joka nostaa mukavasti veden kielelle.
Viinin seuraksi
Tarjoa maukkaan hedelmäisen argentiinalaisen syrah –viinin kanssa vaikkapa selkeämakuinen pihvi naudan ulkofileestä. Leikkaa kalvoista puhdistetusta fileestä haluamasi kokoiset pihvit ja mausta ne pippurilla ja suolalla. Anna maustua huoneenlämmössä. Valmista lisäkkeeksi vihannespaistosta ja paprika-tomaattipyrettä. Valmista pyre paahtamalla paprikapuoliskoja erittäin kuumassa uunissa siten että kuori tummuu. Ota paprikat uunista ja kääri ne kelmuun. Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori lähtee helposti pois. Freesaa reilussa öljyssä hienonnettua salottisipulia, tomaattipyrettä ja kuorittuja paprikoita. Kun sipuli alkaa pehmenemään, soseuta kaikki tehosekoittimessa hienoksi pyreeksi, mausta suolalla ja pippurilla. Mikäli pyre jää liian paksuksi, voit ohentaa sitä halutessasi öljyllä. Pilko vihannespaistosta varten sieniä, herneenpalkoja, valkosipulia ja bataattia. Kuumenna kattilassa tai wokissa öljyä. Laita ensin kypsentymään valkosipulit ja kuutioidut bataatit. Kun bataatti alkaa hieman pehmetä, lisää joukkoon sienet. Hauduta, lisää suolaa ja pippuria, sekä aivan lopuksi pilkotut herneenpalot. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa ja anna vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoa herkullisten lisäkkeiden ja Paulan kera.