Arvio
Tämän viikon suositus on mehevä punaviini Sisilian lämmöstä. Viiniä tuoksuteltaessa voi hieman kehittyneestä aromimaailmasta erottaa tummasävytteisyyttä ja muhevuutta. Siinä on lisäksi savua, kuivattua hedelmää ja karhunvatukkaa. Tuoksua seuraava maku on melko täyteläinen, tummasävytteinen ja hyvin kypsän marjainen. Siinä on lisäksi tuoksun lupaamia aromeja. Kypsät tanniinit ja tuntuva hapokkuus antavat maanläheisen rustiikkiselle maulle ryhtiä. Kokonaisuus jättää hieman savuisen, hapankirsikkaakin muistuttavan, aavistuksen kehittyneen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämä meheväluonteinen punaviini on maukasta seuraa vaikkapa vaalean lihan kumppaniksi. Kokeile esimerkiksi kokonaisena grillattua, täytettyä possun sisäfilettä. Puhdista file ylimääräisistä kalvoista ja rasvasta. Avaa file sivusuunnasta ikään kuin kääretorttulevyksi. Levitä lihalle pestokastiketta ja murustettua fetajuustoa. Mausta pippurilla ja suolalla. Kääri file ”rullalle” ja kiinnitä hammastikuilla. Grillaa file miedolla lämmöllä kypsäksi. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ja leikkaa n.1,5 cm ”kiekoiksi”. Tarjoile grillattujen tai wok-pannussa paistettujen herkkusienten, valko- ja salottisipulien kera. Kastikkeena voit tarjoilla kermaviiliä, jonka olet maustanut reilusti timjamilla, rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla.