Arvio
Tämän elokuisen viikon viinivinkki on herkullinen punaviini Argentiinasta. Tuoksuteltaessa viiniä voi lasista erottaa hillittyä, tummasävytteistä, varsin tyylikästä tuoksua. Siitä voi erottaa muun muassa kypsää luumua, mustaherukkaa sekä hillittyä, tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta. Tuoksua seuraa täyteläinen maku, joka on suutuntumaltaan silkkisen pehmeä ja runsaan hedelmäinen. Kokonaisuus on runsaudestaan huolimatta varsin tyylikäs ja harmonisen tasapainoinen. Jälkivaikutelma on pitkä ja miellyttävästi nielua lämmittävä.
Viinin seuraksi
Maukas, suunmyötäisen hedelmäinen punaviini sopii laajalle kirjolle pöydän herkkuja. Koska viinissä ei ole suussa häiritsevää särmikkyyttä, sitä ei välttämättä tarvitse ruoan avulla pyöristää. Kokeile viinille esimerkiksi perusranskalaista herkkua, Confit de Canardia, eli omassa rasvassa kypsennettyä ja säilöttyä ankan koipi-reisipalaa. Näitä on saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista. Avaa purkki ja laita se hetkiseksi hieman lämmitettyyn uuniin. Näin purkissa oleva rasva sulaa ja ankka-annokset on helpompi nostaa sieltä ulos. Laita koipi-reisipalat kuivalle pannulle ja kuumenna. Ankoista sulaa ylimääräinen rasva pois ja pannun kuumentuessa nahkaan muodostuu kaunis paistopinta. Nosta ankat uunipellille ja lämmitä loppuun uunissa. Liha on jo valmiiksi kypsää, joten pelkkä lämmitys riittää. Tarjoile lisäkkeeksi esimerkiksi juuriselleristä valmistettua, kermaista pyrettä, jonka halutessasi voit maustaa savusuolalla. Näin saat pyreeseen mukavan savuaromin. Lisäksi voit wokata annokseen sokeriherneitä tai papuja. Nauti yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka maukkaan Nortonin Cabernet Sauvignonin kera.