viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Niepoort Ruby

8 / 2009 Aki Björklund2

Väkevä viini Portugali

Arvio

Hiihtoloma-aika on vallannut Suomen ja olenkin valinnut viikon suositukseksi napakoihin pakkaskeleihin mainiosti soveltuvan portviinin. Tuoksuteltaessa tätä Niepoortin Ruby –viiniä voi tuoksusta erottaa lämminhenkistä, tummasävytteistä ja nuorekkaan marjaista aromikkuutta. Siinä on mustikkaa, lähes ylikypsää kirsikkaa ja paahteisuutta. Maku täyttää lämminhenkisellä marjaisuudella suun. Makea maku saa ryhdikkyyttä erittäin napakasta hapokkuudesta ja hieman suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Aromeiltaan mausta voi aistia tuoksun lupaamia vivahteita. Tasainen kokonaisuus jättää nielua lämmittävän, tuhdin mustikkaisen ja kirsikkaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Lämminhenkiset, väkevöidyt viinit maistuvat mukavasti talvisen ulkoilupäivän jälkeen takkatulen loimussa vaikka ihan sellaisenaankin. Väkevöidyt viinit toimivat tosin erinomaisesti myös voimakkaiden sinihomejuustojen kanssa. Sinihomejuustoja tarjoillaan melko usein punaviinien kanssa. Itse en mielelläni suosittele punaviiniä sinihomejuuston seuraan, sillä juusto tekee viinin epämiellyttäväksi, metallisen oloiseksi. Sen sijaan makeat ns. ”jälkiruokaviinit” ja väkevöidyt viinit toimivat voimakkaiden sinihomejuustojen kanssa. Turhan monivivahteisia ja kehittyneitä väkevöityjäkään viinejä ei kannata seurana tarjota, vaan esimerkiksi Niepoort Rubyn kaltaisia, selkeälinjaisen marjaisia, puhtaita, konstailemattomia, nuorekkaita viinejä.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä