Arvio
Tämän viikon suositusviini on lompakkoystävällinen punaviini Italiasta. Tuoksuteltaessa viiniä, voi hillitystä tuoksusta erottaa makeaa mausteisuutta, paahteisuutta ja tummasävytteistä hedelmäisyyttä. Tuoksua seuraava suuntäyttävä maku on reilun hedelmäinen ja luonteeltaan runsas. Aromeiltaan maku muistuttaa muun muassa mustia marjoja ja karhunvatukkaa, myös tuoksun paahteista mausteisuutta. Suutuntuma saa ryhdikkyyttä pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää lähes hillomaisen makean jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Mehevän viinin seuraan sopii välimerihenkinen pataruoka naudanlihasta. Voit käyttää joko eri paisteja tai halutessasi hieman fiininpää ulkofilettä. Leikkaa liha suikaleiksi. Hienonna sipulia ja valkosipulia, sekä suikaloi reilusti pekonia ja aurinkokuivattua tomaattia. Kuumenna pata ja freesaa siinä ensin pekonisuikaleita. Kun pekonista alkaa rasva erottua, lisää pataan lihasuikaleet, sekä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Freesaa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon hieman pilkotut sienet (voit käyttää ruokaan lempisieniäsi), sokeriherneitä, suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia, hienonnettua rosmariinia ja reilu rouhaisu mustapippuria. Lorauta pataan punaviiniä ja tilkka balsamietikkaa. Hauduta. Lisää lopuksi joukkoon smetanaa ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria. Tarjoile mehevä pataruoka esimerkiksi basmatiriisin tai täyteläisen perunamuhennoksen kanssa.