Arvio
Kesäkuun ensimmäisen viikon viinivinkki on maukas saksalainen valkoviini. Tuoksuteltaessa viiniä, voi siitä aistia kypsän hedelmäistä, omenaista, persikkaista ja hennon mineraalista tuoksua. Tyylikästä tuoksua seuraava maku on lähes kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Intensiivisiltä aromeiltaan maku seuraa tuoksua. Kesäisen viinin suutuntuma on ryhdikäs ja siitä tekee entistä eloisamman siinä oleva hento hiilidioksidisuus. Tasapainoinen kokonaisuus jättää varsin pitkän, vihreää omenaa ja persikan kiveä muistuttavan jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Viinin seuraksi
Neiss Weisburgunder Vogelsang on monikäyttöinen viini punalihaisten kalojen ja täyteläisten äyriäisruokien seuraan. Suosittelisin kesäkuun kunniaksi tarjoamaan Vogelsangin kumppaniksi vaikkapa täyttävää salaattia tuoreesta tonnikalasta. Valmista ensin salaattipohja sekoittamalla aromikkaita salaatteja, kuten rucolaa ja mache-salaattia, eli vuonankaalta. Revi joukkoon myös neutraalimpaa salaattia. Hienonna joukkoon vielä kevätsipulin vartta. Valmista kastike hienontamalla salottisipulia ja raastamalla inkivääriä. Kuullota nämä nopeasti kattilassa öljyssä, lisää joukkoon loraus valkoista balsamietikkaa ja hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kastike tulisi olla tyyliltään hieman makea. Pariloi tai grillaa etukäteen suolatut tonnikalakyljykset nopeasti molemmilta puolilta. Tonnikala tulisi jäädä ”punaiseksi” keskeltä, sillä liika kypsentäminen kuivattaa kalan. Asettele lautaselle salaattipohjaa, lusikoi päälle hieman kastiketta ja nosta mehevä tonnikala keskelle. Viimeistele annos lusikoimalla hieman kastiketta kalan päälle. Nauti saksalaisen Vogelsangin kera!