Arvio
Tämän viikon viinivinkissä, saksalaisessa valkoisessa on kypsän hedelmäinen, runsaan omenainen, päärynäinen ja puhdaspiirteinen tuoksu. Kuiva maku seuraa puhdaspiirteisyydessään tuoksua. Siinä on lisäksi hentoa kukkaisuutta ja maaperän mineraalisuutta. Raikas hapokkuus ja sitä korostava, hennon hento pirskahtelevuus tuovat suutuntumaan ryhtiä. Kokonaisuus jättää persikan kiveä muistuttavan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Grillatut jättikatkaravun pyrstöt lepäävät maukkaalla salaatilla
Suosittelen valmistamaan maukkaalle valkoviinille mehevää salaattia ja grillattuja ravunpyrstöjä.
Asettele puhdistetut jättikatkaravunpyrstöt vartaaseen. Sekoita marinadiksi kulhossa öljyä, hienonnettua basilikaa ja limemehua. Laita ravunpyrstövartaat laakeaan astiaan ja kaada marinadi päälle. Pyörittele vartaat marinadissa ja jätä maustumaan.
Valmista seuraavaksi kesäisen annoksen salaatti. Hienonna salotti- ja ruohosipulia, sekä halutessasi valkosipulia. Halkaise tuore kurkku ja poista keskusta lusikalla kaapimalla. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Revi kulhoon romainesalaattia ja lisää joukkoon sipulit, kurkku ja tuoreita herneitä.
Valmista seuraavaksi kastike sekoittamalla majoneesiin hieman karkeaa dijonsinappia, appelsiinimehua ja kuohukermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lusikoi salaatin joukkoon kastiketta ja sekoita hyvin. Lisää kastiketta vain niin paljon, että se ikään kuin sitoo salaatin.
Kypsennä ravunpyrstövartaat nopeasti kuumassa grillissä.
Nostele lautaselle salaattia ja asettele vartaat annokselle. Nauti patongin ja Neissin Pinot Grigion kera.