Syksyinen uuniomena viimeistellään Daim-suklaalla ja suolapähkinöillä
Omenasesongin kunniaksi suosittelen valmistamaan tälle intensiivisen makealle viinille helposti valmistuvaa uuniomenajälkkäriä.
Poista kuoripäällisistä omenoista siemenkodat esimerkiksi omenaporalla. Sekoita keskenään huoneenlämpöistä voita, fariinisokeria ja hienonna joukkoon reilusti Daim-suklaata. Mausta ripauksella kanelia. Täytä omenat valmistamallasi seoksella.
Nosta täytetyt omenat voilla voideltuun uunivuokaan. Kypsennä noin 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes omenat ovat kypsyneet. Anna omenoiden hieman jäähtyä.
Paahda kuivalla pannulla suolapähkinöitä hetkisen aikaa. Lusikoi lautaselle vaniljakastiketta, nosta uuniomena keskelle ja viimeistele annos paahdetuilla suolapähkinöillä. Nauti suuntäyttävän Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest -viinin kera.