Arvio
Tämän viikon viinivinkki on nimestään huolimatta raikkaan aromikas, kesäinen valkoviini kaukaisesta Uudesta-Seelannista. Viinissä on avoin ja lähes räjähtävän aromaattinen tuoksu. Siinä on voimakasta hillotun raparperin, kypsän passionhedelmän ja karviaismarjan aromia. Kuiva, mutta erittäin kypsän hedelmäinen maku on suutuntumaltaan hyvin rapsakka. Aromeiltaan tuoksua seuraava maku saa ryhtiä tuntuvasta hapokkuudesta ja mineraalisuudesta. Eloisa kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, reilun mustaherukkaisen jälkivaikutelman ja nostaa reilusti veden kielelle.
Viinin seuraksi
Yksi maamme parhaimmista herkuista, eli rapu on nyt sesongissa. Herkullisia saksiniekat ovat ihan sellaisenaankin nautittuna, mutta voi niistä toki valmistaa maukkaan Toast Skageninkin, joka perinteisesti valmistetaan katkaravuista. Ravuista valmistettuna tämä perinteinen klassikkoherkku nousee entistä hienommaksi. Keitä ravut normaalisti ja irrota lihat kuorista. Sekoita ravunlihan joukkoon majoneesia, sitruunamehua ja hienonnettua tilliä. Mausta pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Paahda vaaleaa leipää ja nostele lusikalla rapumassaa leivälle keoksi. Koristele leipä kirjolohen mädillä, tillinoksilla ja sitruunalohkolla. Halutessasi voit lisätä leivän koristeiksi vielä salaattia, tomaattia ja kurkkua. Herkuttele selkeämakuinen kesäherkku yhdessä aromikkaan Mud Housen kera.