Arvio
Tämän viikon viiniksi olen valinnut chileläisen Montes Limited Selection Pinot Noir -punaviinin. Viiniä tuoksuteltaessa voi siitä erottaa hyvin kypsän marjaista, kirsikkaista, vadelmaista ja hieman paahteista tuoksua. Viinin keskitäyteläinen maku myötäilee aromeiltaan tuoksua. Siinä on myös metsämansikkaa ja vihertävää yrttisyyttä. Reilu hapokkuus antaa maulle ryhdikkyyttä ja eloisuutta. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, reilusti veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Ruokasuositukseksi tämänviikkoisen Montesin Pinot Noiren seuraan suosittelisin sesongin herkkua, paistettua sorsan rintafilettä. Ota huoneenlämpöisiin rintafileisiin nopeasti pintaväri voissa kuumalla paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta pintaan hieman parmesanjuustoa. Kääri sorsafileiden ympärille pekonisiivut. Kypsennä fileetä 200 asteessa noin 4-5 minuutin ajan. Nosta folion sisään vetäytymään. Tarjoa lisäkkeenä haudutettua savoijinkaalia ja kermamuhennettua perunaa. Suikaloi savoijinkaalia ohueksi ja kuutioi myös pekonia. Paista pannulla pekonia, lisää siihen kaalisuikaleet. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauta joukkoon hieman valkoviiniä. Hauduttele. Kuutioi kiinteää perunaa ja avaa tuoreita herneenpalkoja. Irrota herneet. Hienonna myös sipulia. Kuullota kattilassa perunakuutiot ja sipulit. Lisää kermaa ja hauduta peruna kypsäksi. Lisää herneet ja tarkista maku. Viimeistele hienontamalla joukkoon tuoretta timjamia. Kun perunalisäke on tarpeeksi mehevä, et tarvitse kastiketta lainkaan. Nostele muhennettua kaalia lautaselle ja lusikoi kermamuhennettua perunaa viereen. Viipaloi sorsan rintafileet ja nosta viipaleet puolittain kaalin ja perunan päälle.