Arvio
Tämän viikon suositus on herkullinen, veden kielelle nostattava punaviini Pohjois-Italiasta. Avoin ja nuorekas tuoksu on metsäinen ja kypsän marjainen. Siinä on myös hentoa savua. Melko runsas maku myötäilee tuoksua. Sen kypsä, maanläheinen marjaisuus nostaa veden kielelle. Myös tuoksun savuisuus, vihreä yrttisyys ja kirsikkainen aromikkuus monipuolistavat makua. Herkullinen hapokkuus tukee makua ja kannattelee pehmeän tanniinisuuden kanssa kokonaisuutta tasaisen nuorekkaaseen ja ryhdikkääseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Napakkaan ryhdikäs kokonaisuus maistuu vaikkapa pitkään haudutettujen liharuokien kanssa. Hanki esimerkiksi naudan paistia. Suikaloi liha, sekä hienonna reilusti sipulia ja valkosipulia. Pilko myös selleriä, porkkanaa ja varaa pataa varten mielesi mukaan hillosipuleita. Kuumenna kattilassa tai padassa öljyä ja freesaa siinä muutama ruokalusikallinen tomaattipyrettä. Pyreen maku pehmenee öljyssä pyörittelemisen johdosta. Lisää pataan sipulit ja juurekset. Jatka vielä hetkinen freesaamista. Lorauta joukkoon punaviiniä, lihalientä ja heitä mukaan muutama tuore rosmariinioksa sekä mustapippuria. Hauduta hiljalleen kiehuttaen. Pidä huolta ettei neste lopu padasta, eli lisää tarvittaessa lihalientä. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa pataan smetanaa ja mielesi mukaan kuutioitua suolakurkkua. Tarkista maku. Tarjoa mehevä lihapata esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuhennoksen kera. Myös pasta sopii padalle erinomaisesti. Avaa pullo Teroldegoa ja nauti!