Arvio
Viikon suosituksessani, valkoisessa itävaltalaisessa on avoin ja hedelmäinen tuoksu, joka saa lisäsävyä yrttisyydestä, kukkaisuudesta ja hennosta pippurisuudesta. Kuiva maku on hedelmäinen ja myötäilee tuoksun aromeja. Siinä on myös tuntuvaa sitrushedelmää, persikkaa ja mineraalisuutta. Pirteä hapokkuus tuo suutuntumaan napakkuutta ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.
Vihreä parsa ja tofu valmistuvat grillin lämmössä
Maukas valkoviini saa seurakseen nopeasti ja helposti grillissä valmistuvat herkut.
Leikkaa tofu reiluiksi, noin sentin paksuisiksi palasiksi. Valmista tofulle marinadi. Sekoita kulhossa tilkka öljyä, soijakastiketta, hunajaa, sekä maun mukaan inkivääriä ja valkosipulia hienoksi hienonnettuna. Halutessasi voit kuutioida marinadiin vielä hieman tuoretta chiliä. Sekoita.
Nostele tofuviipaleet marinadiin, kääntele ja anna maustua muutaman tunnin ajan.
Ota seuraavaksi käsittelyyn vihreät parsat. Leikkaa kannasta puumainen osa pois. Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria. Jos kuori tuntuu paksulta, suosittelen kuorimista.
Grillaa parsat välillä niitä käännellen. Kun ne alkavat hieman pehmenemään, siirrä ne suoralta lämmöltä sivuun.
Nosta tofuviipaleet marinadista ja valmista ne ritilällä tai parilalla grillaten.
Asettele lautaselle sekasalaattia, jonka olet maustanut hunajalla maustetulla vinaigretella. Nostele salaatille grillattuja parsoja ja asettele tofuviipaleet päälle.
Korkkaa Grüner ja nauti!