Viikon viinivinkki

Meinklangin pippurisuutta grilliherkuille

20 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Viikon suosituksessani, valkoisessa itävaltalaisessa on avoin ja hedelmäinen tuoksu, joka saa lisäsävyä yrttisyydestä, kukkaisuudesta ja hennosta pippurisuudesta. Kuiva maku on hedelmäinen ja myötäilee tuoksun aromeja. Siinä on myös tuntuvaa sitrushedelmää, persikkaa ja mineraalisuutta. Pirteä hapokkuus tuo suutuntumaan napakkuutta ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Vihreä parsa ja tofu valmistuvat grillin lämmössä

Maukas valkoviini saa seurakseen nopeasti ja helposti grillissä valmistuvat herkut.

Leikkaa tofu reiluiksi, noin sentin paksuisiksi palasiksi. Valmista tofulle marinadi. Sekoita kulhossa tilkka öljyä, soijakastiketta, hunajaa, sekä maun mukaan inkivääriä ja valkosipulia hienoksi hienonnettuna. Halutessasi voit kuutioida marinadiin vielä hieman tuoretta chiliä. Sekoita.

Nostele tofuviipaleet marinadiin, kääntele ja anna maustua muutaman tunnin ajan.

Ota seuraavaksi käsittelyyn vihreät parsat. Leikkaa kannasta puumainen osa pois. Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria. Jos kuori tuntuu paksulta, suosittelen kuorimista.

Grillaa parsat välillä niitä käännellen. Kun ne alkavat hieman pehmenemään, siirrä ne suoralta lämmöltä sivuun.

Nosta tofuviipaleet marinadista ja valmista ne ritilällä tai parilalla grillaten.

Asettele lautaselle sekasalaattia, jonka olet maustanut hunajalla maustetulla vinaigretella. Nostele salaatille grillattuja parsoja ja asettele tofuviipaleet päälle.

Korkkaa Grüner ja nauti!

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.