Naudanfilee kypsyy meheväksi kolumbialaisittain pyyhkeen sisällä
Lomo al trapo – Sisäfileetä pyyhkeessä:
1–1,5 kg mureaa naudan sisäfileetä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
1 kg karkeaa merisuolaa
5 dl vahvaa porter-olutta
1 valkosipuli
nippu tuoretta rosmariinia
2 keittiöpyyhettä
rautalankaa ja pihdit
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Puhdista lihasta kalvot. Mausta hienolla merisuolalla ja mustapippurilla.
Levitä yksi keittiöpyyhe pöydälle ja kaada sen päälle kilo karkeaa merisuolaa tasaiseksi kerrokseksi.
Kasta toinen pyyhe porter-oluessa. Levitä märkä pyyhe suolapedille. Aseta filee pyyhkeiden päälle.
Viipaloi valkosipulinkynnet. Ripottele lihan päälle viipaloituja valkosipulinkynsiä ja rosmariininoksia.
Kääri liha pyyhkeiden sisään. Sulje paketti tiiviisti rautalangan avulla.
Kypsennä liha paketissa avotulella, joko nuotiossa, grillissä tai takassa: Aseta käärö tulen keskelle ja paista ensin 7 minuuttia yhdeltä puolelta. Käännä paketti varovasti pihdeillä ja paista toiselta puolelta 7 minuuttia. Näin saat lihasta roseeta. Jos haluat lihasta kypsempää, kypsennä 10–15 minuuttia per puoli. Myös fileen koko vaikuttaa kypsymisaikaan.
Kun lihaa on kypsennetty haluttu aika, nosta paketti pois tulesta. Poista varovasti palanut suojapaketti ja kääri liha folioon vetäytymään noin varttitunniksi. Leikkaa vetäytynyt sisäfilee sentin paksuisiksi siivuiksi. Voit tarvittaessa maustaa siivut ripauksella suolahiutaleita.
Tarjoile liha esimerkiksi salaatin ja valkosipuliperunoiden kera.
Resepti: Michel Garzón
Kuva: Sami Piskonen