Arvio
Tämän viikon tuhdissa punaviinissä on tummasävytteinen ja erittäin kypsän marjainen tuoksu. Siinä on kypsää mustikkaa ja karhunvatukkaa. Runsashedelmäinen maku on suuntäyttävä ja mehevän pehmeä. Tuoksun aromien lisäksi maussa on muhevaa multaisuutta ja paahteisen mausteisia aromeja. Maku saa tarvittavaa ryhtiä pehmeästä tanniinisuudesta. Tummasävytteinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, tasaisen jälkivaikutelman.
Maukas härkä kruunataan maistuvalla aromivoilla
Monikäyttöinen lihaviini saa tällä kertaa suositukseksi yksinkertaisen ja takuuvarmasti maistuvan pihvin.
Valmista ensin pihvin päälle tuleva maustevoi. Anna pieni määrä voita pehmentyä huoneenlämmössä.
Hienonna hyvin pieneksi salottisipulia, mieleisesi määrä valkosipulia sekä runsaasti tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa.
Sekoita pehmenneen voin joukkoon hieman karkeaa Dijonsinappia, sipulit ja hienontamasi yrtit. Viimeistele maustevoi raastamalla joukkoon Pecorino-juustoa ja rouhaisemalla myllystä mustapippuria. Anna voin tekeytyä.
Valmista yksinkertainen bataattilisäke uunissa – tai halutessasi grillissä. Pese bataatit ja leikkaa ne 3-4 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tee veitsellä ristiviillot bataattiviipaleiden pintaan. Hiero bataatille hienonnettua rosmariinia ja öljyä. Mausta suolalla ja kypsennä noin 175 asteisessa uunissa tai halutessasi folion sisällä grillissä miedolla lämmöllä.
Ota lihat, joko härän sisä- tai ulkofilepihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja nosta vetäytymään folion sisään noin 10 minuutiksi. Voit levittää maustevoita pihvin pintaan jo ennen folion sisään käärimistä tai sitten laittaa voita pihvin pintaan vasta pöytään nostettaessa.
Tarjoile pihvi paahteisen bataattiviipaleen, raikkaan kesäisen salaatin ja Mayun Carménèren kera.