viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Suomalaisia makuja itsenäisyyspäivään

48 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Itävalta

Aromikas suomiburgeri viimeistellään pikkelöidyillä kasviksilla ja piparjuurimajoneesilla

4 annosta
30 min + maustumiseen 1-12 h

600 g haukifileetä (ruodottomana)
2 dl kermaa
2 munanvalkuaista
2 tl suolaa

Paistamiseen:
voita

Pikkelöitykaali ja -kurkku:
1 kurkku ohuina viipaleina
1/2 punakaali ohuina suikaleina
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa

Piparjuurimajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl raastettua piparjuurta

Lisäksi:
4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)
200 g leipäjuustoa
salaattia

1.Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada puolet liemestä molempien päälle.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä pannussa voissa, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilaiset. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.

Edellisen viikon viinivinkki

Vuoden punaviiniä lampaanfileelle

Tommasi Crearo 2014

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä