Arvio
Etelä-Afrikan auringossa valmistetussa viikon suositusviinissäni on erittäin hedelmäinen, kypsä, jopa eksoottinen tuoksu. Siinä on muun muassa hunajamelonia, paahteisuutta ja kermaisuutta. Viinin runsasta tuoksua seuraava kuiva, mutta lähes makean hedelmäinen maku täyttää kypsällä hedelmäisyydellään suun. Suunmyötäisestä mausta voi tuoksun aromien lisäksi aistia kukkaisuutta ja hillotun sitruunankuoren vivahdetta. Kokonaisuus jättää erittäin pitkän ja suunmyötäisen jälkivaikutelman.
Korianteri viimeistelee mausteisen padan
Runsashedelmäisen viinin seuraan suosittelisin valmistamaan vaikka hieman mausteisempaakin, talvikeleissä lämmittävää pataruokaa broilerista.
Leikkaa broilerin rintafileitä suikaleiksi. Hienonna reilusti salotti- ja valkosipulia. Kuumenna paistinpannu, lorauta sille tilkkanen öljyä ja ota lihasuikaleisiin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää pannulle hienonnettua salotti- ja valkosipulia, pieneksi kuutioitua inkivääriä, porkkanaa, punaista paprikaa ja purjoa. Lisää myös currya, viipaloitua sitruunaruohoa ja hienonnettua, tuoretta chiliä.
Jatka vielä hetkinen freesaamista ja lorauta joukkoon pikku tilkkanen valkoviiniä. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon loraus kanafondia, reilusti kookosmaitoa ja tilkkanen kermaa.
Hauduta ja viimeistele annos lopussa hienontamalla joukkoon reilusti tuoretta persiljaa ja korianteria.
Tarjoa talvikeleillä mukavasti lämmittävä pataruoka aromikkaan basmatiriisin ja eksoottishenkisen valkoviinin kera.