Arvio
Tämänviikkoinen suositus on eksoottinen punaviini turistien suosimasta Turkista. Tuhdista, tummasävytteisestä tuoksusta voi erottaa kypsää hedelmää ja makeaa mausteisuutta. Siinä on karhunvatukkaa ja muita mustia marjoja, sekä makeaa mausteisuutta. Tuoksu saa lisäsävyä hennon savuisesta aromikkuudesta. Keskitäyteläinen, kypsän hedelmäinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on tuoksun aromien lisäksi pippurin ja mustaherukkojen sävyä. Reilu, mutta pehmeä tanniinisuus ja marjainen hapokkuus tekevät mausta miellyttävän tasapainoisen. Maukas ja persoonallinen kokonaisuus jättää hennon savuisen ja yrttisen mausteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Rehellisen, kypsän marjaisen punaviinin seurassa maistuu varmuudella esimerkiksi lampaan jauhelihasta valmistetut lihapullat. Valmista taikina lisäämällä jauhelihaan lihaliemessä turvotettua korppujauhoa, freesattua sipulia ja valkosipulia, oreganoa ja minttua, sekä tietenkin pippuria ja suolaa. Pyörittele taikinasta nättejä pikkupullia leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Paista lihapullia 12-15 minuuttia 200 asteessa. Tarjoile lihapullien kumppanina täyteläisen kermaista, reilusti kermalla höystettyä pastaa (esimerkiksi tagliatelle- tai pennepastaa). Viimeistele pasta ennen esillelaittoa reilulla määrällä hienonnettua persiljaa. Tarkista maku ja tarjoile Välimerihenkisessä tunnelmassa viilentyvän syysillan kunniaksi.