Arvio
Tämän viikon valinta on italialaisen laatutuottaja Zenaton valkoinen Lugana San Benedetto Italiasta. Viini on valmistettu trebbiano –lajikkeesta. Viinissä on runsas, hyvin kypsän hedelmäinen tuoksu. Siinä on papaijaa, mangoa ja muita eksoottisia vivahteita. Tuoksua seuraava maku on sekin suuntäyttävän runsas ja kypsän hedelmäinen. Siinä on tuoksun lupaamien aromien lisäksi myös kermaisuutta ja pähkinää. Reilu maku saa ryhtiä mausteisesta hapokkuudesta ja kokonaisuus jättää pitkän, tasaisen harmonisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Hedelmäisen tasapainoinen valkoviini sopii kesäisten, yksinkertaisten maukkaiden makujen kanssa. Kokeile sitä vaikkapa maukkaan kalanyytin kera. Hanki kalastamalla tai kaupan kalatiskistä vaaleaa kalaa, kuten kuhaa tai siikaa. Poista fileistä ruodot ja leikkaa ne sopiviksi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Freesaa wokissa sipulia, punaista paprikaa, viipaloituja mustia oliiveja, suikaloitua fenkolia ja halkaistuja herkkusieniä. Tarkista maku. Asettele kalasta leikatut annospalat voipaperinyytteihin, nostele päälle wokattuja vihanneksia ja lusikoi koko komeudelle smetanaa. Sulje voipaperi ja kääräise nyytti folion sisään. Kypsennä uunissa. Tarjoa maukkaiden uuden sadon perunoiden ja San Benedetton kera.