Aromikas glaseeraus viimeistelee possunkyljen
Ainekset
noin 4 annosta
munaton. maidoton
*
noin 1 kg luutonta porsaankylkeä nahalla tai ilman
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
3 laakerinlehteä
2-3 oksaa rosmariinia
1 tlk (à 3,3 dl) olutta tai vettä
*
Glaseerauskastike:
2 1/2 dl omenasosetta
5 dl appelsiinimehua
1 dl vaahterasiirappia
*
Pellin voiteluun:
1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Pyyhi liha kuivaksi. Voit halutessasi poistaa nahan, mutta jätä rasva pintaan. Suolaa ja pippuroi liha kauttaaltaan. Nosta liha uunivuokaan, joka on mahdollisimman samankokoinen.
2. Kuori ja lohko sipuli. Lisää vuokaan sipulilohkot, laakerinlehdet, rosmariinit ja olut. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja nosta 150-asteiseen uuniin noin neljäksi tunniksi.
3. Keitä glaseerauskastike. Mittaa aineet kattilaan ja anna kiehua hissukseen noin 1 ½ tuntia, tai kunnes nesteestä on noin puolet haihtunut ja se on muuttunut sakeammaksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
4. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta liha pois liemestä ja peittele kelmulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kuori pinnalle hyytyvä rasva sekajätteeseen. Lopun liemen voit kaataa viemäriin.
5. Leikkaa jääkaappikylmä liha noin puolen sentin viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin glaseerauskastikkeella ja nosta kevyesti voidellulle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja paahda viipaleita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä ja voitele viipaleet kerran pari paahtamisen aikana.
6. Tarjoa glaseerattu possu uunipaahdettujen tomaattien ja salaatin kanssa. Liha sopii erinomaisesti myös munakkaisiin, pyttipannuihin ja pastan kanssa tarjottavaksi.