Arvio
Tämän viikon raikkaassa chileläisessä valkoviinissä on intensiivinen ja hyvin aromaattinen tuoksu. Siinä on raparperihilloa, karviaista, mustaherukkapensasta ja raikasta vihreän omenan aromia. Kuiva maku on suutuntumaltaan rapsakka ja allekirjoittaa tuoksun rehevän aromikkuuden. Mausta voi lisäksi erottaa mineraalisuutta ja raastettua sitruunankuorta. Intensiivisen aromikas kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hennon yrttisen ja veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Raikas rapusalaatti viimeistelee täyteläisen keiton
Sesongin herkun ravun voi nauttia myös maukkaan keiton lisäkkeenä. Tämän viikon viinille suosittelisin kokeilemaan katkarapukeittoa rapusalaatin kera.
Aloita rapusalaatin esivalmistelulla. Irrota keitetyistä ravuista pyrstöt kulhoon. Lisää pieniksi kuutioitua punaista omenaa ja aavistuksen verran sekä pieneksi kuutioitua fenkolia että hienonnettua chiliä. Purista joukkoon hieman appelsiinin ja limen mehua, sekä runsaasti hienonnettua tilliä. Sekoita ja jätä maustumaan.
Keittoa varten kuullota kattilassa öljyssä hienonnettua sipulia, valkosipulia, porkkana- ja sellerikuutioita sekä katkarapuja. Lisää hieman tomaattipyreetä ja jatka kuullottamista.
Lorauta kattilaan hieman konjakkia ja reilusti valkoviiniä. Anna kiehua noin puoleen. Lisää yhtä paljon kanalientä ja kuohukermaa. Keitä jälleen hieman kasaan.
Siivilöi keitto ja lisää joukkoon kylmää voita sauvasekoittimella ”poraten”. Tarkista maku.
Nostele lusikalla lautasen keskelle rapusalaattia ja kaada kuumaa keittoa ympärille. Tarjoile patongin tai muun vaalean leivän kera.
Lasiin tiivisluonteista Leydan Garuma Sauvignon Blancia ja herkku on valmista nautittavaksi.