Arvio
Tämän viikon vinkki on aromikkaan raikas valkoviini Ranskasta. Sauvignon Blanc-lajikkeesta valmistetussa viinissä on hyvin reheväarominen tuoksu. Siinä on kesäisen puutarhan vihreäsävytteisiä ja marjaisia, karviaisen ja raparperin aromeja. Kuiva maku seuraa runsailta aromeiltaan tuoksua. Maussa on lisäksi mustaherukkapensasta ja hentoa mineraalisuutta. Makua ryhdittää melko tuntuva sitrusmainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää mukavasti veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Raikkaan viinin seuraan sopii täyteläinen ja varsin aromikas kalaruoka. Valmista se erimerkiksi nieriästä, lohesta tai jostain muusta punalihaisesta kalasta. Poista kalafileestä ruodot ja mausta kala suolalla ja pippurilla. Pirskottele pintaan myös sitruunanmehua ja anna maustua. Valmista kalalle kuorrute suikaloimalla tai kuutioimalla parmankinkkua hyvin pieniksi paloiksi. Hienonna myös lehtipersiljaa ja etukäteen paahdettuja pinjansiemeniä. Kuutioi myös salottisipulia ja kuullota nopeasti voissa. Sekoita persilja, pinjansiemenet ja kuullotettu sipuli parmankinkun joukkoon. Lisää hieman smetanaa, raastettua parmesania ja riko joukkoon kananmuna. Kuorrutteen tulisi olla varsin kiinteää, joten älä lisää liikaa smetanaa. Nostele kuorrutetta kalafileelle tai siitä leikkaamillesi annospaloille. Kypsennä kala noin 180 asteisessa uunissa. Tarjoa lisäkkeenä kesäistä vihreää salaattia, johon voit laittaa lisäksi aurinkokuivattua tomaattia ja ryöpättyjä papuja. Nauti mehevän, kuorrutetun kalan ja aromikkaan Sauvignon Blanc-viinin kera.