Arvio
Tämän viikon suositusviininä on valkoinen, Alsacen alueen riesling-viini. Siinä on kypsän hedelmäinen, hennon petrolinen ja makean mausteinenkin tuoksu. Viinin maku on kuiva, mutta varsin hedelmäinen. Aromeiltaan se seuraa tuoksua. Siinä on lisäksi omenaisuutta, lievää hunajaisuutta ja sitrushedelmäisyyttä. Terhakka hapokkuus antaa makuun napakkuutta. Kokonaisuus jättää melko pitkän, veden kielelle nostattavan, mineraalisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi yksikertaista ahvenherkkua
Tyylikäs ja rapsakka riesling –viini on erinomaisen monikäyttöinen ruokaviini. Tämän Léon Beyerin ruokakumppaniksi suosittelisin tällä kertaa yksinkertaista ahvenherkkua.
Poista ahvenfileistä keskiruoto leikkaamalla fileeseen v-viilto. Mausta fileet suolalla ja kevyellä rouhaisulla valkopippuria. Paista fileet nopeasti kuumalla pannulla voissa. Älä kuitenkaan kypsennä fileitä läpikotaisin.
Kuullota laakeassa kattilassa reilussa nokareessa voita hienonnettua salottisipulia ja raastettua inkivääriä. Käytä inkivääriä varoen ettei se maistu ruoassa läpi – sen tulee antaa ruokaan vain pientä lisävivahdetta.
Lisää kattilaan kermaa, nokare smetanaa, hieman hunajaa ja karkeaa dijonsinappia, sekä raastettua limen kuorta. Kiehuta hieman kasaan ja tarkista maku. Purista joukkoon tuoreen limen mehua ja nosta paistetut ahvenfileet kuumaan, mehevään kastikkeeseen.
Tarjoile maukas ahvenherkku keitettyjen perunoiden tai haudutetun riisin ja terhakkaan Léon Beyerin Rieslingin kanssa.