Arvio
Alkaneen uuden vuoden kirpsakoihin pakkasiin suosittelen maukkaan hedelmäistä, aromaattisuudeltaan kesän mieleen tuovaa valkoviiniä Chilestä. Tuoksuteltaessa avointa viiniä voi siitä erottaa raikkaan vihertäväsävytteistä, kypsän hedelmäistä tuoksua, joka tuo mieleen karviaismarjan ja mustaherukkapensaan. Rehevää tuoksua seuraa keskitäyteläinen, tuoksua myötäilevän kypsän hedelmäinen maku. Tuntuva, rapsakka hapokkuus antaa kokonaisuudelle eloisuutta. Viini jättää veden kielelle nostattavan, mineraalisen ja yrttisen vaikutelman.
Viinin seuraksi
Rehevä, sauvignon blanc –lajikkeesta valmistettu valkoviini on erinomainen veden kielelle nostattava aperitiivi. Se pitää kovasti myös aromaattisten kala- ja äyriäisruokien seurasta. Moni haluaa tammikuussa ottaa hieman kevyemmin ja tämä viini soveltuukin mainiosti vaikkapa aromikkaan salaatin kumppaniksi. Valmista salaattipohja repimällä kulhoon erilaisia maukkaita salaatteja. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla mustapippurilla. Lisää kulhoon halutessasi erilaisia pähkinöitä ja kuutioitua avokadoa. Lorauta joukkoon oliiviöljyä, muutama tippa pähkinäöljyä ja maun mukaan balsamiviinietikkaa. Sekoita ja nostele salaattipohjaa lautaselle. Lisää puolitettuja kirsikkatomaatteja, joita olet kevyesti kuivattanut 100 -asteisessa uunissa halkaistuna, suolalla ja balsamiviinietikalla maustettuna. Viimeistele salaatti nostelemalla päälle pariloituja kylmäsavukirjolohi- ja halloumiviipaleita. Koristele koko komeus basilikanlehdillä.